Κρήτη: Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού παρέλαβε δέμα με …όπλο!

Πρέπει να διαβάσετε

Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ήταν ο παραλήπτης του δέματος που περιείχε ένα όπλο το οποίο εστάλη πριν λίγες ημέρες από την Αθήνα στα Χανιά με αποτέλεσμα τη σύλληψη του αξιωματικού αλλά κι ενός συγγενικού του προσώπου, νεαρής ηλικίας.

Διασταυρωμένες πληροφορίες του Creta24 από στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη δυτική Κρήτη τονίζουν ότι ο μεσήλικας αξιωματικός δεν ήταν ο ιδιοκτήτης του όπλου το οποίο εστάλη για συντήρηση, αλλά το συγγενικό του πρόσωπο, που παραδέχτηκε ότι το περίστροφο είναι δικό του και απλώς ο συγγενής του πήγε στο πλοίο για να παραλάβει το δέμα.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τονίζουν ότι «πρόκειται για ένα παλιό όπλο που εστάλη στην Αθήνα σε εργαστήριο για συντήρηση αλλά και για να βαφτεί, αφού στα Χανιά δεν υπήρχε εργαστήριο που θα μπορούσε να κάνει τέτοιου είδους εργασίες».

Υπενθυμίζεται ότι στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Χανίων, συνέλαβαν πριν λίγες ημέρες  τους δύο άνδρες για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην αποθήκη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον επιβατικό λιμένα Σούδας από τα ανωτέρω στελέχη εντοπίστηκε ύποπτο ασυνόδευτο δέμα και τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση.

Το εν λόγω δέμα παρελήφθη από τον αξιωματικό του Π.Ν, κι έπειτα από έλεγχο βρέθηκε ότι περιείχε επιμελώς κρυμμένο ένα περίστροφο πυροβόλο όπλο διαμετρήματος 0.32mm, ενώ έπειτα από περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε πως το εν λόγω όπλο ανήκει στον συγγενή του.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες στις οικίες των ανωτέρω, από τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, με αρνητικά αποτελέσματα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το όπλο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα