Χωρίς θετικά κρούσματα ξεκίνησε η επαναλειτουργία των σχολείων για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού Ρεθύμνου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας Ρεθύμνου Άννα Ελευθεριάδου Γκίκα, προσθέτοντας πως όσον αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, υπήρξαν 3 θετικά κρούσματα.

Πρόσθεσε δε, πως υπήρξε ένα περιστατικό με γονέα – αρνητή, όπου το παιδί δεν υποβλήθηκε σε self test, με αποτέλεσμα να μην του επιτραπεί η είσοδος στο σχολείο. Μάλιστα, η μητέρα του παιδιού ανέφερε πως στην οικογένεια της είναι αρνητές και δε πιστεύουν πως υπάρχει ο κορωνοϊός.

Αναφορικά με την καθαριότητα, η κ. Ελευθεριάδου – Γκίκα τόνισε πως έγιναν ενδελεχείς καθαρισμοί και ειδικά στα πιο παλιά σχολεία, όπου χρειάζονται μεγάλη φροντίδα. «Τα σχολεία μας ήταν πεντακάθαρα και πάντα προσπαθούμε γι’ αυτό. Σίγουρα βοηθούν τα ανοιχτά παράθυρα, είναι μόνιμα ανοιχτά και συνιστώ και στο σπίτι να γίνεται το ίδιο».