Παρά το τσουχτερό κρύο και τη βροχή, πήραν τις ομπρέλες ανά χείρας και βγήκαν για ψώνια οι Κρητικοί, την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων.

Η κακοκαιρία δεν αποτέλεσε για πολλούς καταναλωτές εμπόδιο, με την κίνηση στην τοπική αγορά να χαρακτηρίζεται ικανοποιητική.

Μιλώντας στο Creta24, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Γιώργος Τοπολιανάκης έκανε λόγο για μια ημέρα χαράς, καθώς από σήμερα επαναλειτουργεί το λιανεμπόριο αλλά και λόγω των εκπτώσεων, «την γιορτή του εμπορίου». 

«Οι μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, έχουν αποδείξει ότι τιμούν και σέβονται τους υγειονομικούς κανόνες και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε» σημείωσε ο κ. Τοπολιανάκης, ο οποίος κάλεσε την πολιτεία να διασφαλίσει με ελέγχους πως «το αγαθό της δημόσιας υγείας προστατεύεται από παντού με την ίδια προσήλωση». 

Ο κ. Τοπολιανάκης ανέφερε πως αυτή την περίοδο, πρέπει όλοι να κάνουν μια τεράστια προσπάθεια ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να δουλέψουν και οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους με ασφάλεια. «Δεν σηκώνει άλλο lockdown ο τόπος μας και οι επιχειρήσεις! Με την πολιτεία στο πλευρό μας θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε ή τουλάχιστον θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε κάποιο τζίρο, ώστε να προχωρήσουμε». 

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων αναφέρθηκε και σε μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, καθώς σύμφωνα με το ΦΕΚ κάθε 25 τ.μ. μπορεί να υπάρχει ένα άτομο στα καταστήματα. Δηλαδή σε ένα κατάστημα των 50 τ.μ. μπορούν να υπάρχουν δύο άτομα, και όχι τέσσερα όπως γνωρίζαμε μέχρι χθες.