Εργασίες συντήρησης σε δεκάδες σχολεία του δήμου Χανίων έγιναν στη διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων με τηλεκπαίδευση και παράλληλα λίγες μέρες πριν από τη λειτουργία των Λυκείων έγιναν και απολυμάνσεις. Αυτό δήλωσε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Χανίων Αντώνης Βαρδάκης.

Όπως ανέφερε παράλληλα ο κ. Βαρδάκης λίγο πριν από την επαναλειτουργία των Λυκείων ο δήμος Χανίων κλήθηκε να συνδράμει με την προμήθεια self test για τους μαθητές εκείνους που ήταν εκτός της ηλικιακής ομάδας 16-18, για το προσωπικό καθαριότητας αλλά και για τους εργαζόμενους στα κυλικεία των σχολείων.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Χανίων όμως αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό του δήμου για τη δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων.

«Ήδη βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού με τη μέθοδο Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα(ΣΔΙΤ) για τη δημιουργία 8 νέων σχολικών μονάδων. Σε αυτή τη φάση 3 εξωτερικοί σύμβουλοι διεξάγουν τον ανταγωνιστικό διάλογο μεταξύ των 4 εταιριών που βρίσκονται σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού. Παράλληλα έχουμε καταθέσει στο πρόγραμμα Τρίτσης πρόταση για τη δημιουργία ενός νέου Ειδικού Σχολείου στην περιοχή του Βλητέ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώνης Βαρδάκης.