Κλίμα δυσαρέσκειας επικρατεί στον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου στη σκιά των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στο λιανεμπόριο.

Τα … ρολά που έχουν κατέβει στην αγορά μετά την ένταξη των περιοχών αυτών σε καθεστώς έκτακτων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού αποτελούν ένα ακόμα πλήγμα στη δοκιμαζόμενη πραγματική οικονομία.

«Ο κόσμος είναι μπερδεμένος από τις συνεχείς αλλαγές στη λειτουργία του λιανεμπορίου. Αυτό το μοντέλο λειτουργίας με ραντεβού στα καταστήματα, μας γυρίζει πίσω. Το λιανεμπόριο έχει αδικηθεί και η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη», δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης.

Στο ίδιος μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου Γιώργος Πολιουδάκης.

«Πηγαίνουμε ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Όταν άνοιξε το λιανεμπόριο υπήρξε μία αχτίδα φωτός. Το click away είναι ένας αποτυχημένος θεσμός που έχει αποδειχτεί πως δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Από τη μία τα μέτρα και από την άλλη η ανησυχία για τον κορωνοϊό έχουν σαν αποτέλεσμα να μηδενιστούν οι τζίροι στο λιανεμπόριο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πολιουδάκης.

Ο Μανώλης Κουμαντάκης σημείωσε από την πλευρά του πως τα κυβερνητικά μέτρα για την ενίσχυση του λιανεμπορίου δεν αρκούν για να ανακουφίσουν την πραγματική οικονομία.

«Τα βασικά μας αιτήματα δεν έχουν εισακουστεί από την πολιτεία. Με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να επιβιώσει ο εμπορικός κόσμος», επεσήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.