Ανησυχία έχει προκληθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, έπειτα από τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί στην ενδοχώρα. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, o Δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, το τελευταίο διάστημα έχουν προκύψει έξι νέα κρούσματα στην περιοχή. 

Αξιοσημείωτο είναι εξάλλου και το γεγονός ότι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του γυμνασίου Ανωγείων και του δημοτικού – νηπιαγωγείου Ανωγείων, έχουν αποστείλει επιστολές προς τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα, ζητώντας την αναστολή των δια ζώσης μαθημάτων, μέχρι να ξεκαθαριστεί το μέγεθος της διασποράς στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, συναγερμός σήμανε στο Δημοτικό Σχολείο στο χωριό Απλαδιανά του Δήμου Μυλοποτάμου, καθώς εντοπίστηκαν έξι μαθητές θετικοί στον κορωνοϊό. 

Όπως δήλωσε στο Creta24, o Δήμαρχος Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος, ο εντοπισμός έγινε έπειτα από τη διεξαγωγή rapid tests στο χωριό. Ειδικότερα, από τα 178 rapid tests που διενεργήθηκαν σήμερα στα Απλαδιανά, τα 7 βρέθηκαν θετικά.

Τα έξι αφορούν μαθητές δημοτικού, οι οποίοι διαμένουν σε διαφορετικούς οικισμούς, φοιτούν όμως στο ίδιο σχολείο. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κόλλησαν από τον δάσκαλό τους, ο οποίος είχε βρεθεί επίσης θετικός στον κορωνοϊό. 

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, είναι επιτακτική η ανάγκη να κλείσουν όλα τα σχολεία του Δήμου Μυλοποτάμου, τουλάχιστον για 15 ημέρες.