Δραματικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στα Χανιά, όπου ένας 31χρονος προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του.
Τον νεαρό άνδρα βρήκε με τραύματα στα χέρια από αιχμηρό αντικείμενο και μεγάλη αιμορραγία, οικείο του πρόσωπο, το οποίο κάλεσε άμεσα τις Αρχές.
Στο σημείο έσπευσαν πρώτοι δύο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, η επέμβαση των οποίων έσωσε την ζωή του 31χρονου.
Οι δύο αστυνομικοί, χωρίς να χάσουν χρόνο και με απόλυτη ψυχραιμία κατάφεραν να σταματήσουν την αιμορραγία και να σταθεροποιήσουν τον 31χρονο μέχρι να φτάσουν στο σπίτι του οι διασώστες του ΕΚΑΒ.
Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων με ασθενοφόρο, συνοδεία των αστυνομικών που άνοιγαν τον δρόμο για να περάσει το ασθενοφόρο.
Πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Στη σωτήρια επέμβαση των δύο αστυνομικών αναφέρεται σε ανάρτησή του ο γιατρός του ΕΚΑΒ Χανίων, που έσπευσε στο περιστατικό, Κωνσταντίνος Λάμπρης.
Αναλυτικά γράφει:
«Σήμερα κατά τη διάρκεια της βάρδιας κληθήκαμε για βαρύ περιστατικό σε οικία με ασθενή που παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα υγείας! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά και να συγχαρώ προσωπικά τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης κους Stelios Amargianitakis και Νίκος Λεκάκης πού με την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση τους έσωσαν πραγματικά τη ζωή ενός ανθρώπου. Φάνηκε η εμπειρία τους, η ψυχραιμία, οι γνώσεις τους σε θέματα Πρώτων Βοηθειών , η ανθρωπιά και ο ηρωισμός τους!
Επιπλέον μας βοήθησαν στην ασφαλή διακομιδή του!
Μπράβο στους συναδέλφους της ΕΛ.ΑΣ.!»