Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
26.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Κρεμλίνο: «Η Wagner δεν υφίσταται από νομικής απόψεως»

Πρέπει να διαβάσετε

Το Κρεμλίνο σχολίασε ότι η μισθοφορική εταιρεία Wagner δεν υφίσταται από νομικής απόψεως απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την βρετανική απόφαση να κηρυχθεί τρομοκρατική οργάνωση.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Σουέλα Μπράβερμαν χαρακτήρισε «βίαιο και καταστροφικό» τον ιδιωτικό μισθοφορικό στρατό του Γεβγκένι Πριγκόζιν, που δρα «ως στρατιωτικό εργαλείο της Ρωσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν στο εξωτερικό». «Δεν υπάρχει κάτι για να σχολιαστεί. Ισως θα μπορούσε να προσθέσει κανείς ότι, από νομικής απόψεως, δεν υπάρχει τέτοια οργάνωση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Συρία, η Λιβύη και πολλές χώρες της Αφρικής αποτελούν πεδία δράσης της Wagner, η οποία έχει στρατολογήσει χιλιάδες ποινικούς κρατούμενους των φυλακών της Ρωσίας για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, προσφέροντας την βασική δύναμη επίθεσης στο μέτωπο του Μπαχμούτ.

Μετά την σύντομη στάση του περασμένου Ιουνίου κατά της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας και το αεροπορικό δυστύχημα κατά το οποίο σκοτώθηκε ο αρχηγός της οργάνωσης Γεβγκένι Πριγκόζιν και ο διοικητής της Ντμίτρι Ούτκιν, ό,τι απέμεινε από την δύναμη πυρός της Wagner βρίσκεται σήμερα στην Λευκορωσία και δεν είναι σαφές τι θα γίνει με τις υπηρεσίες ασφαλείας που προσφέρει σε πολλές αφρικανικές χώρες όπως το Μαλί και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα