Ντόμινο σαρωτικών επιπτώσεων σε όλο το φάσμα του κλάδου της εστίασης προκαλεί η πανδημία του κορωνοιού.

Οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων του lockdown ωστόσο το πλήγμα είναι τέτοιο που αναγκάζει επιχειρηματίες του κλάδου να βάλουν «λουκέτο» στα καταστήματά τους.

«Πολλοί επιχειρηματίες σκέφτονται να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους με την άρση του lock down. Λίγοι θα μπουν στη διαδικασία να ρισκάρουν ανοίγοντας τις επιχειρήσεις τους. Ήδη καταστήματα επισιτισμού, ακόμα και στο κέντρο του Ηρακλείου έχουν αποφασίσει να μην επαναλειτουργήσουν», δήλωσε στον Σκάι Κρήτης 92,1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη η πρόεδρος των καταστηματαρχών επισιτισμού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη.

Αναφερόμενη στις καταγγελίες του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου Μιχάλη  Ριζικιανάκη για εργαζόμενους σε καταστήματα επισιτισμού που όπως δήλωσε στον Σκάι Κρήτης 92,1 παραμένουν ανοιχτά και απειλούνται από τους εργοδότες τους με απολύσεις σε περίπτωση που «βγει στο φως» ότι δουλεύουν ενώ βρίσκονται σε αναστολή, η κ.Αντωνακάκη τόνισε πως «ίσως υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι ανήθικό να απειλείται με απόλυση εργαζόμενος που είναι σε αναστολή εργασίας και αναγκάζεται να εργάζεται. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία των εργαζομένων. Είναι μία δύσκολη συγκυρία για όλους».