Για την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της χώρας με την πανδημία του κορωνοϊού, μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Διευθυντής ΜΕΘ του Βενιζελείου Ανέστης Κιούλπαλης.

Ο κ. Κιούλπαλης εξέφρασε την αγωνία του λέγοντας πως όλοι οι εντατικολόγοι – και όχι μόνο – έχουν κουραστεί πολύ. «Έχουμε εξοντωθεί δεν είναι κάτι που μπορούμε να αντέξουμε περισσότερο. Να εμβολιαστεί μαζικά ο κόσμος και να τηρεί τα μέτρα προστασίας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ελλείψεις του προσωπικού σημειώνοντας πως ειδικά στο Βενιζέλειο, υπάρχουν ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές που ήταν αρνητές του κορωνοϊού και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. «Υπάρχουν άνθρωποι που ενώ είχαν προσληφθεί παραιτήθηκαν και βρήκαν άλλες θέσεις. Έτσι είμαστε λιγότεροι από ότι πριν την πανδημία. Πριν ήμασταν 12 – 13 γιατροί στη ΜΕΘ του Βενιζελείου και τώρα είμαστε 9 – 10».

Κλείνοντας, ο κ. Κιούλπαλης ευχήθηκε να προκηρυχθούν οι κενές θέσεις σύντομα. «Ζητάμε απελπισμένα βοήθεια και σε ιατρικό και σε νοσηλευτικό προσωπικό διότι με αυξημένο φόρτο εργασίας, είμαστε λιγότεροι».