Ως ένα εργαλείο που θα βοηθήσει σημαντικά τις επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να σταθούν στα πόδια τους χαρακτήρισε το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» ο ειδικός γραμματέας ιδιωτικού χρέους Φώτης Κουρμούσης μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΪ Κρήτης και το Σωτήρη Μεταξά.

Το πρόγραμμα επιδοτεί ως και το 90% των δόσεων επιχειρηματικών δανείων για 8 μήνες κάτι που σημαίνει πως «οι επιχειρήσεις ουσιαστικά δεν θα έχουν το άγχος καταβολής δόσεων προς τις τράπεζες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρμούσης προσθέτοντας:

«Προφανώς οι επιχειρήσεις έχουν και άλλες υποχρεώσεις όμως για 8 μήνες δεν θα έχουν το άγχος των τραπεζικών τους υποχρεώσεων. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε αν όχι όλες οι περισσότερες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία να ενταχθούν σε αυτό

Σε ότι αφορά το μέλλον των επιχειρήσεων ο κ. Κουρμούσης προέτρεψε τους επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα της ρύθμισης των χρεών με το βάση το σχετικό νόμο για τη δεύτερη ευκαιρία.

«Από το 2022 οι επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν τα χρέη τους αξιοποιώντας το νόμο για τη δεύτερη ευκαιρία. Ένας νόμος που δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών προς τις τράπεζες και την εφορία μέχρι και σε 240 δόσεις. Είναι μία πολύ σημαντική ανάσα για τις επιχειρήσεις και νομίζω πως θα πρέπει να την εκμεταλλευτούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρμούσης.