Δυνατή μεταγραφή για το τεχνικό επιτελείο του Εργοτέλη.

Ο Νίκος Κουνδουράκης, ένας διακεκριμένος επιστήμων με πολυετή παρουσία σε διάφορες ομάδες, μεταξύ αυτών ο ΟΦΗ, ο Εργοτέλης, ομάδες της Κύπρου, ανέλαβε προπονητής φυσικής κατάστασης στην κρητική ομάδα.

Υπο την ευθύνη του Νίκου Κουνδουράκη, γίνονται  ήδη τα εργομετρικά τεστ των παικτών του Εργοτέλη, για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Αναλυτικά η σύνθεση του τεχνικό team της ομάδας μας για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο :

Προπονητής : Νίκος Μπαδήμας

Βοηθός προπονητή: Μανώλης Σουτζής

Β’ βοηθός προπονητή: Βασίλης Μπαστάκης

Προπονητής φυσικής κατάστασης – εργοφυσιολόγος: Νίκος Κουνδουράκης

Προπονητής τερματοφυλάκων: Τάσος Μεϊντάνης

Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Εργοτέλης αναφέρει:

Δυνατή ενίσχυση στο τεχνικό team της ομάδας μας.

Ένας διακεκριμένος επιστήμονας με μεγάλη εμπειρία επιστέφει μετά από χρόνια και πάλι στην ”κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ. Ο λόγος για τον γυμναστή εργοφυσιολόγο Νίκο Κουνδουράκη. 21 χρόνια εμπειρία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο που τα τελευταία χρόνια συμπεριλαμβάνουν και συμμετοχές στο Group Stage του Europa league. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦAΑ Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (Master) στην φυσιολογία της άσκησης (Sports Physiology) στο Liverpool John Moores University και διδακτορικού διπλώματος της Ιατρικής Σχολής Κρήτης. Επίσης είναι κάτοχος 4 διπλωμάτων της σχολής της Μπαρτελόνα (Barca Univeristas) που αφορούν τις Νευροεπιστήμες και προπόνηση (Neuroscience and Training). Έχει παρακολουθήσει προπονητική ομαδικών Αθλημάτων (Training in Team Sports), προπόνηση δύναμης, αποκατάσταση και επαναφορά αθλητών (Strength training: From Rehabilitation to performance),και διαχείριση προπονητικού φορτίου στο Ποδόσφαιρο (Workload Management in Football) και συγγραφέας σωρείας επιστημονικών άρθρων.
Παράλληλα στο τεχνικό team προστέθηκε και ο Βασίλης Μπαστάκης προπονητής ποδοσφαίρου με εξειδίκευση στον τομέα της τεχνικής και δεξιοτήτων. Τα τελευταία επτά χρόνια έχει συνεργαστεί με αρκετές ακαδημίες ανάμεσα σε αυτές και η ακαδημία του συλλόγου μας, ενώ έχει τελέσει επίσης καθήκοντα προπονητή τεχνικής και βοηθός προπονητή στην Μικτή Ρεθύμνου. Κατέχει τα εξής διπλώματα: Youth Diploma 1, 2 και UEFA D και C ενώ έχει ολοκληρώσει τις εξετάσεις του διπλώματος UEFA B.