Θολό χαρακτήρισε το τοπίο λειτουργίας των ξενοδοχείων καραντίνας αλλά και της αντιμετώπισης των τουριστών που βρίσκονται θετικοί έπειτα από τα τεστ που υποβάλλονται στις πύλες εισόδου του νησιού, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της περιφέρειας Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου. Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο κ Κώτσογλου επεσήμανε πως ακόμα μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις για τη λειτουργία των ξενοδοχείων καραντίνας.

«Δεν ξέρουμε ακριβώς πως πρέπει να λειτουργούν τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία και ούτε έχουμε πάρει απαντήσεις από την Πολιτική Προστασία. Ακόμα και σήμερα δημοσιογράφοι από Ρουμανία και Γερμανία που βρίσκονται στο νησί αλλά και τουριστικοί πράκτορες μας ρωτούν τι γίνεται με τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία και ποια είναι η αντιμετώπιση των τουριστών που μεταφέρονται εκεί. Εμείς για αυτό το λόγο υποβάλαμε συγκεκριμένη πρόταση για ξενοδοχείο καραντίνας 4 ή 5 αστέρων ώστε να μην χαθεί το στοιχείο της καλής ξενοδοχείας που συνοδεύει το νησί.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Κώτσογλου.

Αναφερόμενος στη μέχρι σήμερα πορεία της τουριστικής κίνησης ο κ Κώτσογλου υποστήριξε πως είναι ένα διάστημα προετοιμασίας της αγοράς γενικότερα προσθέτοντας πως σίγουρα η Κρήτη βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από άλλες περιοχές της χώρας. Όσο δε για τις αφίξεις τουριστών από τη Βρετανία ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού επανέλαβε πως αυτό που έχει σημασία από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα της τουριστικής σαιζόν είναι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

«Σίγουρα ως Κρήτη είμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο από άλλες περιοχές. Θα έλεγα πως ακόμα μέχρι τέλος Ιουλίου θα είναι ένα διάστημα προετοιμασίας για την τον Αύγουστο. Περιμένουμε τους τουρίστες από Βρετανία και Σουηδία ειδικά στη Δυτική Κρήτη όμως αυτό που έχει σημασία όπως έχουμε πει είναι η τήρηση των πρωτοκόλλων από όλους τους εμπλεκόμενους στον τουρισμό. Ο Αύγουστος θα καθορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της πορείας στο υπόλοιπο της σαιζόν.» δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης.