Κοτανίδου: Αυτό που έχουμε ως πρόβλημα είναι οι μη εμβολιασμένοι

Πρέπει να διαβάσετε

«Αυτό που έχουμε ως πρόβλημα είναι οι μη εμβολιασμένοι» είπε η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας, ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου για την έξαρση του κορωνοϊού.

«Τα πράγματα είναι ζορισμένα σε κάποιες περιοχές εδώ και αρκετό καιρό καθώς υπάρχει κόσμος που αρνείται να χρησιμοποιήσει το μόνο όπλο που έχουμε και αυτό είναι το εμβόλιο». Στο γεγονός αυτό οφείλεται κατά την κ.Κοτανίδου η αύξηση στα εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ. «Αυτό που έχουμε ως πρόβλημα είναι οι μη εμβολιασμένοι και είναι αυτοί που μπαίνουν στα νοσοκομεία. Μειονότητα είναι οι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται. Οι δυτικές χώρες είναι σε πολύ καλύτερο ποσοστό εμβολιασμού» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα η καθηγήτρια επισήμανε ότι όσο αυξάνεται το ποσοστό εμβολιασμένων τόσο θα μειώνονται οι θάνατοι και οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ένος lockdown η κ. Κοτανίδου απάντησε ότι οποιοδήποτε κλείσιμο δεν θα αποδώσει περισσότερο από τα προηγούμενα, προσθέτοντας ότι είναι θέμα της κυβέρνησης τα μέτρα. «Δεν υπάρχει καλύτερη θεραπεία για το εμβόλιο» είπε και χαρακτήρισε ακόμη δύσκολη την απόφαση να πάρουμε επιπλέον μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Για τις φετινές γιορτές ανέφερε ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα όπως πέρσυ με προσοχή και με τους γνωστούς μας.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα