Συνεχίζεται η έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού στη Βόρεια Μακεδονία, με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον στα 6.209, με 298 θανάτους από την πανδημία.

Όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές της χώρας, μόνο τις περασμένες 24 ώρες καταγράφηκαν 132 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ 12 άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τη νόσο κατέληξαν (ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων μέσα σε μία ημέρα, από την εκδήλωση της επιδημίας).

Η επιδημιολογική πορεία του κορωνοϊού στη Βόρεια Μακεδονία έχει οδηγήσει τις ελληνικές Αρχές στην απόφαση να κλείσουν τα σύνορα με τη χώρα. Πρόσφατα και η Κροατία ανακοίνωσε πως επιβάλει εκ νέου υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε επισκέπτες από τη Βόρεια Μακεδονία και ακόμη τρεις βαλκανικές χώρες.

Υψηλός όλο τον Ιούνιο ο απολογισμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού

Ο απολογισμός των νέων κρουσμάτων σε καθημερινή βάση συνεχίζει να είναι υψηλός όλο τον Ιούνιο, όπως επίσης υψηλός είναι και ο απολογισμός των ασθενών από κορωνοϊό που καθημερινά αποβιώνουν.

Τα στατιστικά στοιχεία του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας καταδεικνύουν ότι από τις αρχές του τρέχοντος μηνός έχουν επιβεβαιωθεί 3.986 νέα κρούσματα, ενώ απεβίωσαν 166 ασθενείς.

12 νεκροί το τελευταίο 24ωρο λόγω κορωνοϊού

Μόνο 4 ημέρες του Ιουνίου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν λιγότερα από 100, ενώ ο υψηλότερος αριθμός των κρουσμάτων καταγράφηκε την 13η Ιουνίου (197) και ο ανώτατος αριθμός θανάτων ασθενών από κορωνοϊό (12) σήμερα 29 Ιουνίου.

Όπως σημειώνουν τα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Μακεδονίας, η έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού έχει «επισκιάσει» στην κυριολεξία την προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων, ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 15 Ιουλίου.

Η προσοχή της κοινής γνώμης είναι στραμμένη στην άσχημη επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και ελάχιστοι είναι αυτοί που εκφράζουν ενδιαφέρον για το έτσι κι αλλιώς υποτονικό προεκλογικό κλίμα στη χώρα.

Πηγή: iefimerida.gr