Ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων κορωνοϊού σε ολόκληρη την Κρήτη, επιβαρύνει σημαντικά τα νοσοκομεία του νησιού.

Μιλώντας στο Creta24, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας ανέφερε πως σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, παρατηρείται τριπλασιασμός νοσηλειών. 

Σήμερα νοσηλεύονται στις κλινικές COVID 21 ασθενείς εκ των οποίων οι 8 είναι άνδρες και οι 13 γυναίκες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μπέα, το σημαντικό είναι η ηλικιακή κατανομή των νοσηλευομένων. «Νοσηλεύουμε 3 ασθενείς 24 – 28 ετών, 3 ασθενείς 45 – 49 ετών, 3 ασθενείς 50 ετών, 5 ασθενείς 60 ετών και οι υπόλοιποι είναι γύρω στα 70 με 80 έτη».

Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που μας παρέθεσε ο κ. Μπέας, το μεγαλύτερο ποσοστό νοσηλευομένων είναι νεαρής ηλικίας. «Στη ΜΕΘ COVID, ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε νοσηλείες, παρά μόνο ένα περιστατικό που έχει έρθει από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου». 

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, τόνισε για μια ακόμη φορά τη σημασία των εμβολιασμών ενώ πρόσθεσε πως σήμερα το νοσοκομείο συμπληρώνει 35 χιλ. εμβολιασμούς εκ των οποίων οι 32.500 με το εμβόλιο της Pfizer και οι 2.500 με το Johnson&Johnson.

«Ο ρυθμός είναι εξαιρετικός, ο κόσμος επιλέγει τους εμβολιασμούς. Όλος ο πληθυσμός ανεξαρτήτως ηλικίας, μα κυρίως οι νέοι αγκαλιάζουν τους εμβολιασμούς που αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο όπλο μας ενάντια στην πανδημία» τόνισε, κλείνοντας, ο κ. Μπέας.