Κορωνοϊος – Τουρκία: Επιβεβαιώθηκε και δεύτερο κρούσμα

Την ύπαρξη και δεύτερου κρούσματος κορωνοϊού στην Τουρκία, επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Φαχρετίν Κοτζά, μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

Ο κ. Κοτζάνα αναφέρει ότι το νέο κρούσμα ανήκει στο στενό περιβάλλον το πρώτου ατόμου το οποίο όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη ήταν το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Τουρκία.

«Το τέστ που ολοκληρώθηκε χθες βράδυ, επιβεβαίωσε μια λυπηρή πρόγνωση. Έχουμε άλλον ένα ασθενή. Προέρχεται από το περιβάλλον του πρώτου ασθενή μας. Έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εμποδίσουμε την πιθανή διασπορά του ιού. Θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα όλοι μαζί» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία έκτακτη σύσκεψη της κυβέρνησης, υπό τον πρόεδρο Ερντογάν, για το θέμα του κορωνοϊού.
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο, συμμετείχε επίσης ο πρόεδρος του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου που ρυθμίζει τα θέματα της πανεπιστημιακής παιδείας και ο Διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων.

Αυστηρά μέτρα

Στο μεταξύ, πολλοί δήμοι έλαβαν ήδη μέτρα κατά του κορωνοϊού. Ο δήμος Κωνσταντινούπολης έκλεισε τα θέατρα του δήμου και την αίθουσα συναυλιών, ενώ ανέστειλε μέχρι το τέλος του μήνα τις εκδηλώσεις στα μουσεία του δήμου και τις επισκέψεις στα μουσεία.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκαν οι άδειες στον στρατό για το σαββατοκύριακο λόγω κορωνοϊού.

Στο μεταξύ πολλοί πολίτες στην Τουρκία αποφεύγουν πλέον να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας λόγω του κορωνοϊού και επιλέγουν να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους. Λόγω αυτού η κίνηση στους δρόμους κυρίως της Κωνσταντινούπολης έχει αυξηθεί κατά 60%.

Εργασίες απολύμανσης άρχισαν σε δημόσια κτήρια και υπηρεσίες. Η αίθουσα συνεδριάσεων της τουρκικής Εθνοσύνελευσης και ο χώρος επισκεπτών απολυμάνθηκαν χθες τη νύχτα από ειδικά συνεργεία καθαρισμού. Επίσης απολυμαίνονται το μετρό και τα αστικά λεωφορεία.

Ελλείψεις παρατηρήθηκαν στα φαρμακεία και περιπτώσεις υπερτιμολόγησης σε βασικά υλικά απολύμανσης όπως κολόνιες, αντιβακτηριδιακές μάσκες και αντισηπτικά.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα