Έναν χρόνο και κάτι μετά την εμφάνιση της πανδημίας στην χώρα μας, τα συναισθήματα απέναντι σε αυτό που βιώνουμε είναι πολύ πιο έντονα.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο ψυχολόγος και ιδρυτής Νευροανάδρασης Μάριος Σεβρισαριανός αναφέρθηκε στην «επιστροφή στην κανονικότητα» λέγοντας πως το κανονικό και το φυσιολογικό εξαρτάται από τις συνθήκες στις οποίες βρίσκεται ο κάθε πολίτης. «Δεύτερον, ποια είναι τα άτομα που οφείλουν να ακολουθήσουν αυτό το κανονικό. Έχουμε καταστάσεις που νομίζω είναι αναμενόμενες. Έχουμε τα κορωνοπάρτι, αντιδράσεις, και πως να μην έχουμε; Είναι αναμενόμενο γιατί έχουμε να κάνουμε περισσότερο με νεαρά άτομα στην ηλικία. Διαφέρουν αρκετά από μεγαλύτερα άτομα και αυτό διαφέρει πολύ από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτό καθορίζεται από πολλούς παράγοντες. Δεν μπορώ να συγκρίνω έναν 45χρονο με έναν έφηβο ή ένα άτομο νεαρής ηλικίας, που το σώμα του βρίσκεται σε ένα δυναμισμό».

Ο κ. Σεβρισαριανός τόνισε πως παίζει ένα σημαντικό ρόλο και το οικογενειακό περιβάλλον του κάθε ατόμου. «Παλιά μιλούσαμε για ένα χάσμα γενεών, μετά ήρθαν οι νευροεπιστήμες. Όταν έχω ένα άτομο στην εφηβεία, οι ενώσεις των κυττάρων του στον εγκέφαλο φτιάχνονται μέχρι τα 22-25 και ζητάμε εμείς που έχουμε τελειοποιήσει ένα δίκτυο να γίνουμε κατανοητοί από ένα άτομο που δεν έχει τελειώσει το δικό του. Άρα νομίζω ότι δεν θα φτάσουμε στο επιθυμητό. Αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας, είναι να τους προσφέρουμε όση περισσότερη γνώση γίνεται ώστε να μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους».