Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατούν στις Σέρρες, αφού μία περιοχή με σχεδόν μηδενικά κρούσματα κορωνοϊού μέχρι πρότινος, μέσα σε λίγες μέρες βλέπει τη διασπορά του ιού να χτυπάει «κόκκινο», τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται με πολύ υψηλούς ρυθμούς και ο νομός να «σκαρφαλώνει» από το επίπεδο επικινδυνότητας 1 (πράσινο) στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί).

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη, την Τετάρτη καταγράφηκαν 18 κρούσματα, ωστόσο, κατά την εκτίμησή του ο αριθμός των θετικών στον ιό πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερος. Μάλιστα, ο κ. Χρυσάφης εκφράζει στο ethnos.gr την εκτίμηση ότι σήμερα, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, δεύτερη μέρα διενέργειας τεστ στους πολίτες των Σερρών, ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος.

«Δυστυχώς, η κατάσταση είναι πολύ επιβαρυμένη και δύσκολη και επικρατούν έντονη ανησυχία και προβληματισμός. Είχαμε σχεδόν μηδενικά κρούσματα και πλέον παρατηρείται πολύ μεγάλη έξαρση κρουσμάτων. Σήμερα φοβάμαι ότι θα ανακοινωθούν αρκετά περισσότερα από 20 κρούσματα. Περιμέναμε ότι θα έχουμε δεύτερο κύμα κορωνοϊού, αλλά όχι τόσο σύντομα. Απαιτούνται σοβαρότητα και αποφασιστικότητα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, χωρίς, βέβαια, να υπάρχει πανικός. Όλος ο μηχανισμός του δήμου είναι σε επιφυλακή. Προχωρούμε καθημερινά σε απολυμάνσεις σε σχολεία, δρόμους, πλατείες και άλλα σημεία», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Χρυσάφης.

Εφησυχασμός και επισκέπτες για διασκέδαση

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σερρών, στην περιοχή υπήρχε έντονος εφησυχασμός, μια και ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν πάρα πολύ χαμηλός σχεδόν μηδενικός. Μάλιστα, επειδή οι Σέρρες βρισκόταν στο επίπεδο 1 του υγειονομικού χάρτη αναφορικά με τον κορωνοϊό και τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης λειτουργούσαν μέχρι αργά, κάτοικοι γειτονικών περιοχών επισκέπτονταν αρκετά μαζικά τις Σέρρες, για να διασκεδάσουν.

Την ίδια στιγμή έντονος συγχρωτισμός επικρατούσε και στις πλατείες της πόλης από νέους, φαινόμενο που τις τελευταίες μέρες δείχνει ότι ακολουθεί πτωτική πορεία. «Είναι δύσκολο να περάσεις σε κάποιες ηλικιακές ομάδες το μήνυμα ότι πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους για κάποιο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, πρέπει στους νέους να επικρατήσει η φιλοσοφία ότι ευθύνη τους είναι η αγάπη προς τους δικούς τους ανθρώπους και κυρίως τους παππούδες τους και αυτό πρέπει να το δείξουν έμπρακτα. Ευτυχώς, από τη Δευτέρα ο κόσμος είναι πολύ λιγότερος στις πλατείες. Η χαλάρωση και ο εφησυχασμός μας έφεραν σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση», τονίζει ο δήμαρχος Σερρών.

Πηγή: ethnos.gr