Στο «βαθύ κόκκινο» έχει ενταχθεί από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, ο Δήμος Ανωγείων, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κρούσματα στην περιοχή έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε δύο ημέρες. Παράλληλα, ο 14ήμερος μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στο δήμο είναι 588 όταν το όριο συναγερμού του Ευρωπαϊκού CDC είναι 150.

Ο κ. Χαρδαλιάς, ανέφερε πως το ιικό φορτίο είναι αυξημένο στις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου και Χανίων ενώ πρόσθεσε πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους κατοίκους, καθώς οι δείκτες επιδεινώνονται και πλησιάζουν το «βαθύ κόκκινο».

Τα μέτρα που ισχύουν από αύριο στα Ανώγεια 

  • Yποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
  • Aναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής
  • Απαγόρευση τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας.
  • Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, θα ισχύει από τις 19.00 έως τις 06.00 το πρωί.

Δήμαρχος Ανωγείων στο CRETA: Είναι μια απόφαση προς τη σωστή κατεύθυνση

«Είναι μία απόφαση προς τη σωστή κατεύθυνση για να υποχωρήσει η διασπορά του κορωνοϊού. Κάθε μέρα καταγράφονται δύο με τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα. Με βάση τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά της περιοχής φαίνεται να υπάρχει σημαντική διασπορά», δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Πρόσθεσε μάλιστα πως και ο ίδιος είχε ζητήσει να μπει επιτακτικά η περιοχή στο «βαθύ κόκκινο».

«Πιστεύω να καταφέρουμε πλέον να περιορίσουμε τη διασπορά», σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.