Συνεχίζει να είναι στο πλευρό των δημόσιων νοσοκομείων του νησιού, η Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε στον ΣΚΑΪ Κρήτης και στην Μαρία Μπινιχάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαμβακάς, από την πρώτη στιγμή, έπρεπε να στηριχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας και τα νοσοκομεία, για να μπορέσουν να αντέξουν. «Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η Περιφέρεια, σε εξοπλισμό και σε άτομα που προσλήφθηκαν. Μάλιστα, θα πληρωθούν, από το πρόγραμμα Κρήτη 2019 -2020, οι μισθοί τους για τα επόμενα δύο χρόνια».

Στο ίδιο πλαίσιο συνεχίζει η Περιφέρεια, σε συνεργασία και με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και τώρα, σύμφωνα με τον κ. Βαμβακά, πρέπει να ενταχθεί στο παραπάνω πρόγραμμα και ο εξοπλισμός για τα νοσοκομεία. «Να υπάρξει δηλαδή, τις επόμενες ημέρες, παραπάνω εξοπλισμός για τα νοσοκομεία, και σε ασθενοφόρα και σε ότι άλλο χρειαστεί. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουμε να κινούμαστε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε το σύστημα υγείας».