Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί στην Κρήτη, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε το Ηράκλειο βρίσκεται στην 8η θέση των εμβολιασμών πανελλαδικά, τα Χανιά στη 13η θέση ενώ το Ρέθυμνο και το Λασίθι βρίσκονται επίσης σε ικανοποιητικές θέσεις. 

Η κ. Μπορμπουδάκη αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που έχουν προκύψει σχετικά με το πως προχωρούν οι εμβολιασμοί στο Ρέθυμνο, λέγοντας πως βρέθηκε στην 39η θέση πανελλαδικά. Έχουν γίνει 16.502 εμβολιασμοί, σε σύνολο 126.477 εμβολίων που έχουν γίνει στην 7η ΥΠΕ. «Έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα εμβολιαστικά σημεία στην Κρήτη και όλα τα εμβολιαστικά κέντρα του Ρεθύμνου. Δεν έχουμε κάποιο έλλειμα σε σχέση με τα εμβολιαστικά σημεία, έχουμε αρκετά και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει η πρόθεση και να κλείνουν οι συμπολίτες μας ραντεβού αλλά και να προσέρχονται για να εμβολιαστούν. Οι υγειονομικοί είναι σε ετοιμότητα για να καλύψουν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό εμβολιασμών, έχουμε τις 7 εμβολιαστικές γραμμές και όλα δείχνουν ότι αν οι εταιρίες ακολουθήσουν τις δεσμεύσεις τους θα έχουμε ένα μεγάλο αριθμό δόσεων τους επόμενους δύο μήνες και θα μπορέσουμε να εμβολιάσουμε το μεγαλύτερο ποσοστό της Κρήτης. Θέλουμε να προχωρήσει ο εμβολιασμός και στους ανθρώπους του τουρισμού και σε όσους εμπλέκονται σε αυτή τη διαχείριση». 

Μάλιστα, όσον αφορά το τελευταίο ζήτημα η κ. Μπορμπουδάκη συναντήθηκε την Δευτέρα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, προκειμένου να ενεργοποιηθεί ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού και όχι μόνο. «Θα ξεκινήσουμε από νωρίς μια προσπάθεια για να είμαστε έτοιμοι όπως και την προηγούμενη τουριστική περίοδο. Αντιστοίχως έγινε το Μάρτιο του 2020 από την ΥΠΕ, από πολύ νωρίς και ενεργοποιήσαμε όλα μας τα νοσοκομεία για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες των επισκεπτών, για να νιώσουν ασφαλείς λόγω και των γεωγραφικών δυνατοτήτων που έχει το νησί μας. Πλέον μιλάμε για την πρωτοβάθμια που είναι το καμάρι μας, για τις δομές, τα κέντρα υγείας, τις ΤΟΜΥ, που έχουν μπει για τα καλά στο κομμάτι των εμβολιασμών. Είναι στην πρώτη γραμμή και στην διαχείριση των COVID περιστατικών. Για τα self test θα ενημερώσουμε σήμερα 17 σημεία της 7ης ΥΠΕ, θα μπουν στην διαχείριση της επιβεβαιώσης των self test με rapid test άρα δεν χρειάζεται ο κόσμος να ταλαιπωρείται και να μετακινείται μακριά από τον τόπο διαμονής τους».