Ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την πάταξη των μέτρων αισχροκέρδειας και ασύμμετρων ανατιμήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα καταθέσει μέσα στις επόμενες ημέρες, μέσω τροπολογίας, νομοθετική διάταξη για τη θέσπιση ανώτατων τιμών χρέωσης επί των τεστ έναντι του κορωνοϊού (τεστ μοριακού ελέγχου και rapid tests) καθώς και ανώτατες τελικές τιμές σε αγαθά και υπηρεσίες, αναγκαίες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών.

Ειδικότερα προβλέπονται:

  • Ανώτατη τιμή χρέωσης για τεστ Covid 19: 40 ευρώ
  • Ανώτατη τιμή χρέωσης rapid test SARS-Cov2: 10 ευρώ

«Μέλημα μας ήταν και παραμένει η κοινωνική συνοχή και η ομαλή λειτουργία της αγοράς, που όμως τώρα βρίσκεται σε αναστολή. Γνωρίζοντας ότι για λόγους πρόληψης γίνεται τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, προχωράμε στον ορισμό ανώτατης τιμής χρέωσης, με σχετική τροπολογία», τόνισε ο ίδιος.

Εξάλλου, ο κ. Σταμπουλίδης επεσήμανε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης από την πρώτη στιγμή της πανδημίας διασφάλισε την απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς, την επάρκεια αγαθών υγεινομικής περίθαλψης – έχει δοθεί η δυνατότητα σε ελληνικές εταιρείες να παράγουν αντισηπτικά και μάσκες και έχει μειωθεί ο χρόνος αδειοδότησής τους καθώς και την πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες με χαμηλό κόστος.

Πηγή: cnn.gr