Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022
27.5 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Κορωνοϊός: Σπεύδουν να εμβολιαστούν οι πολίτες – 236.000 ραντεβού τρίτης δόσης από χθες το απόγευμα

Πρέπει να διαβάσετε

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η επιχείρηση «Ελευθερία» ενόψει των Χριστουγέννων καθώς μετά τις ανακοινώσεις της Κυριακής για επίσπευση της τρίτης δόσης εμβολιασμού στους 3 μήνες από την δεύτερη, χιλιάδες πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε μία ώρα, από τις 10 ως τις 11 το πρωί του Σαββάτου, κλείστηκαν 43.000 ραντεβού για εμβολιασμό.

Συνολικά, από το βράδυ της Παρασκευής ως τις 11 σήμερα το πρωί, κλείστηκαν 236.000 ραντεβού τρίτης δόσης.

Ικανοποιητικός είναι ο αριθμός και για την πρώτη δόση καθώς προγραμματίστηκαν ως τις 10 το πρωί του Σαββάτου 8.300 ραντεβού.

Προτεραιότητα για όσους κλείνουν για 1η δόση

Για την τρίτη δόση του εμβολίου και τα ραντεβού μίλησε νωρίτερα και ο ΓΓ πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε στο Open, το άνοιγμα της πλατφόρμας για την αναμνηστική δόση στους 3 μήνες προσέλκυσε αρκετό κόσμο και μάλιστα σημειώθηκε ρεκόρ με 2,2 εκατομμύρια νέων χρηστών.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, υπάρχει προτεραιότητα στα εμβόλια για όσους κλείνουν για την πρώτη δόση και στη συνέχεια ανοίγουν ραντεβού για όσους θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση.

Ενδεικτικά σημείωσε πως την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κρατηθεί 100.000 ραντεβού για 1η δόση. Μόλις καλύφθηκαν οι 40.000, άνοιξαν και οι υπόλοιπες 60.000 για την 3η δόση, οι οποίες καλύφθηκαν αμέσως.

«Μέσα στη εβδομάδα θα υπάρξει και άλλη διαθεσιμότητα σε ραντεβού», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Για τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν στο σύστημα το βράδυ της Παρασκευής είπε πως ήταν κάτι αναμενόμενο, καθώς ήταν πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον από τους πολίτες για να κλείσουν ραντεβού.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα