Στο «μικροσκόπιο» του ΕΟΔΥ βρίσκεται το Ηράκλειο καθώς οι αυξητικές τάσεις στο επιδημιολογικό φορτίο σε συνάρτηση με μία σειρά από άλλες παραμέτρους, όπως η καταγραφή μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοιού, το βάζει σε κεντρικό κάδρο για αλλαγή… ζώνης και επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

«Το Ηράκλειο κινδυνεύει να ενταχθεί στην κόκκινη ζώνη. Φαίνεται πως στην Κρήτη έχει επικρατήσει το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος και δύσκολα θα αποφύγουμε τα νέα περιοριστικά μέτρα», δήλωσε στον Σκάι Κρήτης 92,1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη ο αντιπρόεδρος εποπτών δημόσιας υγείας Αντώνης Παπαδάκης

Στη ζώνη αυξημένου κινδύνου προβλέπεται η δια ζώσης λειτουργία των Δημοτικών και των Γυμνασίων αλλά η τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια.

Επίσης προβλέπεται η λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ.

«Εκτιμώ ότι θα ενταχθεί το Ηράκλειο σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης. Διαπιστώνουμε συνεχώς πως δεν τηρούνται απαρέγκλιτα τα περιοριστικά μέτρα», πρόσθεσε ο κ.Παπαδάκης.