Κορωνοϊός: Σε ποια περιοχή της Κρήτης «εκτοξεύθηκαν» τα ραντεβού για εμβολιασμό – Άγγιξαν τις 9.000!

Εξακολουθεί να παραμένει κλειστή η πλατφόρμα για τα self test, όπως ανέφερε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου Ανδρέας Αντωνίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνίου, συνεχίζεται η διάθεση των self test από τους φαρμακοποιούς ενώ σε κάποιες περιπτώσεις στην Αθήνα, με τη βοήθεια του στρατού σε κεντρικά φαρμακεία μοιράστηκαν εκτάκτως τα τεστ, για να εξυπηρετηθούν κάποιοι πολίτες, δυστυχώς όμως όχι όλοι.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, παραμένει υψηλός και ο αριθμός των κρουσμάτων. «Οφείλω να ομολογήσω ότι με το άνοιγμα των σχολείων και επειδή τα κρούσματα εκτινάχθηκαν όπως αντιλαμβανόμαστε, αυτό ήταν ένα ντόμινο. Όταν το παιδί διαγνώστηκε θετικό είτε είναι επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος και μετά διαγνώστηκε θετικό, αυτομάτως η κινητικότητα όλης της οικογένειας περιορίζεται. Ο δείκτης θετικότητας αυξάνεται ραγδαία λόγω της κινητικότητας κυρίως των μαθητών».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα ραντεβού για εμβολιασμό στο Ρέθυμνο από τα φαρμακεία λέγοντας πως τα στοιχεία για τον Σεπτέμβριο δείχνουν 2.100 ραντεβού, για τον Οκτώβριο 2.300 ραντεβού και τον Νοέμβριο υπήρξε εκτίναξη των ραντεβού στα 9.000! «Δεν έχω ακόμη τα στοιχεία του Δεκεμβρίου γιατί τα συγκεντρώνουμε ακόμη. Είμαι πεπεισμένος όμως γιατί είχα διπλασιασμό για τον Δεκέμβριο στο φαρμακείο μου, ότι τα ραντεβού είναι πολλά. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στις ευπαθείς ηλικιακές ομάδες άνω των 60, παρόλα αυτά το τελευταίο διάστημα έχουμε νεαρότερης ηλικίας κόσμο».

Ο κ. Αντωνίου, μίλησε και για την έλλειψη των φαρμάκων λέγοντας πως αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας. «Εδώ επειδή έχουμε και τα καιρικά φαινόμενα το πρόβλημα διογκώνεται. Από μέρους μας ως Σύλλογος συντάξαμε μια επιστολή με μια λίστα, σκευασμάτων που απουσιάζουν από τα ράφια μας και την προωθήσαμε στον ΕΟΦ και στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο».

Κλείνοντας, ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως πριν από λίγες ημέρες, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από εμπορικό τμήμα φαρμακευτικής εταιρίας στην Ελλάδα, ότι θα αποσύρει δύο σημαντικά σκευάσματα για τον ζακχαρώδη διαβήτη επειδή πλέον δεν την συμφέρει. «Η τιμή έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που δεν τη συμφέρει να τα κυκλοφορεί στην Ελλάδα».

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα