Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022
27.5 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Κορωνοϊός – Πρασσάς: Είμαστε εν μέσω της πανδημικής καταιγίδας στην Ελλάδα

Πρέπει να διαβάσετε

Ο Γιάννης Πρασσάς, διδάκτωρ μοριακής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, μίλησε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο OPEN και αναφέρθηκε στη νέα μετάλλαξη Όμικρον και τα εμβόλια. Tο υγειονομικό σύστημα στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει, διαπίστωσε ο κ. Πρασσάς.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Όμικρον, είπε ότι προκαλεί ανησυχία «γιατί δείχνει ότι είναι πολύ μεταδοτικό στέλεχος και μπορεί να γίνει το πιο ικανό να ξεφύγει. Τις επόμενες 7-10 μέρες θα ξέρουμε πόσο μπορεί να κρυφτεί από τα εμβόλια». Σημείωσε πάντως ότι «δεν θα μας πάει πίσω στην αρχή όσον αφορά στην ανοσία».

Όπως σημείωσε ο κ. Πρασσάς, «δεν ξέρουμε πώς είναι να νοσεί κάποιος με την μετάλλαξη Ο. Είναι λίγα τα κρούσματα με μετάλλαξη Ο ακόμα».

 

Πανδημική καταιγίδα στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα τώρα είμαστε εν μέσω της πανδημικής καταιγίδας, επισήμανε ο Γιάννης Πρασσάς και πρόσθεσε ότι η τρίτη δόση εμβολίου είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσουμε αντισώματα για να βγούμε από τη μετάλλαξη Δέλτα και να αντιμετωπίσουμε την μετάλλαξη Όμικρον. «Η παραπληροφόρηση οδηγεί σε θανάτους», τόνισε.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, διαπίστωσε ότι «το Σύστημα Υείας έχει καταρρεύσει. Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση».

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα