Κορωνοϊός: Ποιες υποπαραλλαγές της Όμικρον ανιχνεύθηκαν στην Κρήτη

Πρέπει να διαβάσετε

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα ανάλυσης από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, από 479 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 27 Ιουνίου 2022 έως 22 Ιουλίου 2022.

Από όλα τα δείγματα απομονώθηκε στέλεχος Omicron (B.1.1.529).

Από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα έχουν απομονωθεί 28 διαφορετικά στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος/υπό διερεύνηση/υπό παρακολούθηση ή άλλα στελέχη ενδιαφέροντος του ιού SARS CoV-2 από 58.311 αλληλουχηθέντα δείγματα (57.582 προερχόμενα από εγχώρια κρούσματα και 729 από εισαγόμενα).

Η γεωγραφική κατανομή ανά Περιφερειακή Ενότητα όσον αφορά τις υπο-παραλλαγές του στελέχους Omicron παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα:

*Η παρούσα κατανομή δύναται να επικαιροποιηθεί ανάλογα με τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα. ¥Καθώς η διαδικασία τυποποιημένης ονοματολογίας των στελεχών ενδιαφέροντος είναι σε εξέλιξη παγκοσμίως, η ονομασία τους είναι δυνατό να τροποποιείται στο χρόνο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα