Από νωρίς το πρωί, ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού για τους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών και στην Κρήτη, με τη διαδικασία να κυλάει ομαλά, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1 και στον Χάρη Λεοντάκη, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

«Έχουν ήδη εμβολιαστεί περισσότερα από 15 άτομα. Δηλώνουν ευχαριστημένοι και συγκινημένοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλκιαδάκης, προσθέτοντας πως στόχος είναι από την ερχόμενη εβδομάδα να εμβολιάζονται 120 ηλικιωμένοι την ημέρα. 

«Πιστεύω πως ο προγραμματισμός του Υπουργείου Υγείας, να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού από τους ηλικιωμένους είναι σωστός», δήλωσε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Αναφορικά με τη διαδικασία εμβολιασμού των υγειονομικών στο ΠΑΓΝΗ, ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος επεσήμανε πως η πρώτη φάση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, έχει ήδη εμβολιαστεί το 85% του προσωπικού, ενώ η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει στις 25 Ιανουαρίου.

«Στην αρχή δεν περίμενα να εμβολιαστεί τόσο μεγάλο ποσοστό αλλά ευτυχώς όλοι πειστήκαμε ότι το εμβόλιο είναι απαραίτητο και προς το παρόν δεν υπάρχουν παρενέργειες. Κι εγώ είμαι από τους πρώτους που εμβολιάστηκα και δεν αισθάνθηκα τίποτα».

Οδηγίες για την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15′ πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις. Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει: Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του. Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του. Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).