Στις σχολικές αίθουσες επιστρέφουν την ερχόμενη Δευτέρα, μετά από πολύ μεγάλο διάστημα, οι μαθητές των λυκείων. 

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας Ρεθύμνου Άννα Ελευθεριάδου Γκίκα για το εν λόγω θέμα, το Ρέθυμνο έχει την ιδιαιτερότητα να μην διαθέτει κρεβάτια COVID. Επίσης έχει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών στο νομό. «Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μου έχει εξηγήσει, γιατί με ενδιαφέρει να δούμε τι φταίει και αν μπορούμε να συνδράμουμε με κάποιο τρόπο. Αυτά τα δύο καθιστούν το νομό μας πιο ευάλωτο σε σχέση με τους υπόλοιπους. Εγώ δεν είμαι από εκείνους που θεώρησαν ότι έπρεπε να ανοίξουν τα λύκεια. Θα γίνει μεγάλη διασπορά και φοβάμαι ότι οι μαθητές όντας υγιείς οργανισμοί θα νοσήσουν σιωπηλά και πολύ συχνά θα μεταφέρουν στο σπίτι τον κορωνοϊό όπου ενδεχομένως υπάρχουν ανεμβολίαστοι». 

Γιατρός η ίδια στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ανέφερε πως αν οι εντατικές γεμίσουν σαν Κρήτη δεν έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε κάποιον ασθενή στο Βόλο ή στα Τρίκαλα. «Οι αερομεταφορές είναι πολύ περιορισμένες άρα φοβάμαι να μην έχουμε διασωληνωμένους σε απλά δωμάτια, πράγμα που ήδη στην Αθήνα υπάρχει σε μεγάλο βαθμό». 

Η κ. Ελευθεριάδου – Γκίκα, αναφέρθηκε στην αργή ροή των εμβολιασμών στο νομό Ρεθύμνου λέγοντας πως παραμένει μεγάλο ερώτημα καθώς θα μπορούσαν να βρεθούν λύσεις. «Έχω πολλές απορίες. Αφού έχουμε επάρκεια εμβολίων γιατί δεν επεκτείνουμε το ωράριο; Θα μπορούσαμε να δουλέψουμε και Κυριακές, εφόσον τα εμβόλια είναι αρκετά για ποιο λόγο γίνεται αυτό; Πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει και είπαμε ότι μπορούμε επικουρικά να κάνουμε μια γραμμή εμβολιασμού και να μοιράσουμε εθελοντικά τις βάρδιες, φάνηκε να μην ενδιαφέρει κάποιον. Άρα λέω, όντως υπάρχουν τελικά εμβόλια; Για ποιο λόγο γίνεται ανά τέταρτο ο εμβολιασμός; Μικρά – μικρά βηματάκια, μαζεύεται το θέμα. Με έχει απογοητεύσει το γεγονός ότι ενώ έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς ενημερώνομαι ότι υπάρχουν μόνο 800 ενδιαφερόμενοι στο νομό μας».