Ανακοίνωση εξέδωσε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σητείας με την οποία ενημερώνει, πως θα πραγματοποιηθούν νέα rapid test σε κατοίκους του Παλαικάστρου την Τρίτη 19 Ιανουαρίου από τις 10.00 το πρωί έως και τις 14.00 το μεσημέρι ενώ θα εξεταστούν περίπου 200 κάτοικοι. 
Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, κατόπιν και τηλεφωνικής επικοινωνίας με την επόπτρια των ΚΟΜΥ Λασιθίου Αθηνά Καρπούζη και θα πραγματοποιηθούν rapid test εκ νέου, σε κατοίκους που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, δύο μέρες πριν λήξει η καραντίνα. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«1. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σήμερα Σάββατο 16/1, με την επόπτρια των ΚΟΜΥ Λασιθίου Ιατρό Κα Καρπούζη Αθηνά και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, μου επιβεβαίωσε την αρχική απόφαση, που έλεγε ότι δύο μέρες πριν τη λήξη της καραντίνας όλων όσων είχαν τεθεί, θα ελάμβανε χώρα η λήψη rapid test, σε νέο δείγμα κατοίκων πλην αυτών που ήταν σε καραντίνα (θετικοί)
Επομένως τα νέα τεστ αφορούν αρνητικούς στο αρχικό τεστ, αλλά και σε κατοίκους που δεν έκαναν τεστ.
2. Η ημερομηνία διεξαγωγής των νέων τέστ έχει καθοριστεί και είναι η ερχόμενη Τρίτη 19/1.
3. Θα εξεταστούν περίπου 200 κάτοικοι ( αυστηρά όπως προαναφερθηκε), από 10:00 έως 14:00.
4. Θα γίνει προεργασία καταγραφής των ονομάτων από τη παραμονή (Δευτέρα 18/1), με δεδομένο το 50 άτομα ανά ώρα, και που θα προσέρχονται στο χώρο δράσης, σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα προς αποφυγή συνωστισμού – συγχρωτισμού.
5. Πιθανός χώρος το κοινοτικό κατάστημα του χωριού και χώρος αναμονής το πάρκιν. Επιτρέπεται η προσέγγιση με αυτοκίνητο και πιθανόν να πραγματοποιηθεί drive through. Έγκαιρα θα λάβει χώρα ενημέρωση των κατοίκων, ώστε η δράση να διεξαχθεί με απόλυτη επιτυχία.
6. Συντονιστικές οδηγίες για καθορισμό λοιπών λεπτομερειών από σήμερα Σάββατο (16/1) έως και τη Δευτέρα (18/1), με το Πρόεδρο της Κοινότητας Παλαικάστρου Κο Χατζηδάκη Νίκο και πάντα σε συνεχή επικοινωνία για διευκρινήσεις με την Επόπτρια Κα Καρπούζη Αθηνά σε πνεύμα συνεργασίας.
7. Η ανησυχία και η καλοπροαίρετη διάθεση, είναι δεδομένη τόσο σε Κοινοτικό όσο και σε Δημοτικό επίπεδο..
8. Ψυχραιμία όχι εκνευρισμός και πανικος. Καλή δύναμη σε όλους…
Μένουμε μέσα…..μένουμε ασφαλείς!!!».