Από την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, τίθενται σε ισχύ οι αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό, που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, στις 6 το πρωί, τα Ιωάννινα και οι Σέρρες περνούν από το «πορτοκαλί», το επίπεδο 3 δηλαδή (αυξημένης επιτήρησης), στο «κόκκινο», επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου), δηλαδή μίνι lockdown. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:30 μέχρι τις 5 το πρωί, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους.

Επίσης, σε επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Νάξου και Ροδόπης, οι οποίες από το «κίτρινο», επίπεδο 2 (Επιτήρησης), περνούν στο «πορτοκαλί», επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης). Για τις παραπάνω περιφερειακές ενότητες προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), καθώς και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:30 μέχρι τις 5 το πρωί.

Πάντως, η Αμοργόςλόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων κορωνοϊού, κατεβαίνει από το επίπεδο 2, «κίτρινο», στο επίπεδο 1, «πράσινο». Ακόμη, η Δράμα ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού και περνά από το επίπεδο 1, «πράσινο», στο επίπεδο 2, «κίτρινο».

Στο μεταξύ, για ένα ακόμη 24ωρο οι Σέρρες είχαν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 158.

Πηγή: ethnos.gr