Σε υψηλούς τόνους, ο καθηγητής νοσηλευτικής Γιώργος Κριτσωτάκης, σχολίασε τις εξελίξεις στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου θετικά κρούσματα και σε νοσηλεύτριες είχαν σαν αποτέλεσμα τα κλείσει η αιματολογική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ο κ. Κριτσωτάκης έκανε λόγο για προνόμιο που έχουν οι υγειονομικοί να εμβολιαστούν πρώτοι και δήλωσε απογοητευμένος για το γεγονός ότι εργαζόμενοι στην υγεία παραμένουν με δική τους επιλογή ανεμβολίαστοι κατά του κορωνοϊού.

«Είναι βαθιά απογοητευτικό για υγειονομικούς οι οποίοι δεν εκμεταλλεύτηκαν το προνόμιο να εμβολιαστούν πρώτοι. Έπρεπε, παρά τον εθελοντικό χαρακτήρα των εμβολιασμών, να δώσουμε το μήνυμα για την ανάγκη των μαζικών εμβολιασμών», δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη ο επίκουρος καθηγητής Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας − Κοινωνικής Επιδημιολογίας Γιώργος Κριτσωτάκης.

Απηύθυνε έκκληση σε όλους τους νοσηλευτές να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού προσθέτοντας πως «πρέπει να καταλάβουν ότι με τον εμβολιασμό τους προστατεύουν τους ίδιους, τις οικογένειές τους και βεβαίως τους ασθενείς τους και με αίσθημα ευθύνης θα πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτό το προνόμιο του εμβολιασμού».

Επανέλαβε πάντως πως σε επίπεδο Κρήτης τα ποσοστά εμβολιασμού υγειονομικών είναι από τα υψηλότερα στη χώρα.

«Στην Κρήτη το ποσοστό εμβολιασμού είναι από τα υψηλότερα στην Ελλάδα. Υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις που προκαλούν όμως σημαντικά προβλήματα», σημείωσε ο ο επίκουρος καθηγητής Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας − Κοινωνικής Επιδημιολογίας Γιώργος Κριτσωτάκης.