Αισιοδοξία επικρατεί στην Κρήτη, όπου η πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων φαίνεται να υποχωρεί, ενώ και ο ρυθμός των εμβολιασμών μετά την καλοκαιρινή πτώση φαίνεται να επανακάμπτει.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Creta24, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη την τελευταία εβδομάδα είναι αισθητή η μείωση των νοσηλειών ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία του νησιού, ενώ σήμερα στις ΜΕΘ Covid υπάρχουν 15 κενές κλίνες.

«Αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρκετά εξιτήρια και από τις μονάδες πλέον και λιγότερες εισαγωγές κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό», σημείωσε η κα Μπορμπουδάκη, η οποία συνέδεσε την πτώση των νοσηλειών και με την αύξηση των εμβολιασμών που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο νησί.

Όπως τόνισε η ίδια η εμβολιαστική κάλυψη στον γενικό πληθυσμό της Κρήτη έφτασε το βράδυ της Δευτέρας το 57%. «Υπολογίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεπεράσουμε το 60%», ανέφερε η κα Μπορμπουδάκη.

Αυξημένος είναι ο ρυθμός εμβολιασμού και στις νεαρότερες ηλικίες. «Παρατηρήθηκε μια ιδιαίτερη αύξηση δεδομένου και του ανοίγματος των σχολικών μονάδων και οι έφηβοι ήρθαν στα εμβολιαστικά μας κέντρα εμπιστεύθηκαν τους υγειονομικούς και εμβολιάστηκαν», δήλωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των ανοσοκατεσταλμένων με την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου η κα Μπορμπουδάκη τόνισε πως η διαδικασία προχωρά κανονικά. «Στην Κρήτη παραμένουν οι 92 εμβολιαστικές γραμμές, ενώ και οι Κινητές Μονάδες Εμβολιασμού της Υγειονομικής Περιφέρειας είναι πάντα διαθέσιμες για να πάνε απ’ άκρη σ’ άκρη στην Κρήτη για να εμβολιάσουμε είτε με τρίτη δόση, είτε με πρώτη είτε με το μονοδοσικό εμβόλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.