Για τη σκληρή πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων κρουσμάτων Covid 19 μίλησαν κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και την Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., Αναστασία Κοτανίδου.

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «εδώ και 12 μήνες η χώρα μας δοκιμάζεται από μια παγκόσμια πανδημία».

«Η υγεία και η υπεράσπισή της είναι πάνω απ’ όλα ευθύνη. Ο θανατηφόρος αυτός ιός είναι πάρα πολύ επικίνδυνος», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «η Αττική έχει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, με 168 εισαγωγές την Τρίτη και την 186 εισαγωγές τη Δευτέρα».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική αγγίζει πλέον το 90%.

Ένα μωρό ηλικίας 24 ημερών δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Για τους εμβολιασμούς: «Παράδειγμα προς μίμηση η Επιχείρηση “Ελευθερία”»

Τόνισε πως «όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία, και τώρα είναι η ώρα» και επισήμανε: «Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 790.586 εμβολιασμοί με ημερήσιο ρυθμό πάνω από 30.000. Σήμερα θα γίνουν πάνω από 31.000 εμβολιασμοί, ενώ ήδη έχουν κλειστεί 1.480.479 ραντεβού για εμβολιασμό».

«Έως το τέλος της ημέρας, θα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 31.000 άτομα. Η Επιχείρηση “Ελευθερία” για τον εμβολιασμό είναι παράδειγμα προς μίμηση», συνέχισε ο κ. Κικίλιας και εξήρε για ακόμη μία φορά το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

«Ζητώ από όλους να κάνουν λίγη υπομονή. Ο εμβολιασμός θα οδηγήσει ξανά σε μια κανονική ζωή», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Πηγή: cnn.gr