Το Ισραήλ ετοιμάζεται να αναστείλει όλες τις εισερχόμενες επιβατικές πτήσεις για διάστημα δύο εβδομάδων, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την εξάπλωση τω μολυσματικών παραλλαγών της Covid-19.

Η αναστολή υπόκειται στην έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και θα εφαρμοστεί σε όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις για 14 ημέρες.

Η χώρα, η οποία έχει καταγράψει το ταχύτερο ποσοστό διανομής εμβολίων στον κόσμο, βρίσκεται υπό τρίτο lockdown από τις 27 Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου πραγματοποίησε συνάντηση με αξιωματούχους του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Μεταφορών, του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας για να συζητήσουν την προοπτική αυτή, το βράδυ του Σαββάτου.

Μια αρχική συμφωνία επιτεύχθηκε για να αποτραπεί η είσοδος των μεταλλάξεων του ιού στη χώρα, ενώ ο Νετανιάχου θα ζητήσει σήμερα κυβερνητική έγκριση για τα συγκεκριμένα σχέδια.

Βάσει των σχεδίων, οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Μπεν Γκουριόν θα μειωθούν σημαντικά, καθώς θα επιτρέπονται μόνο εκείνες που χαρακτηρίζονται σαν «εξαιρετικές περιστάσεις» και θα πρέπει να εξασφαλίζουν ανάλογη έγκριση επιτροπής, με επικεφαλής το υπουργείο Μεταφορών.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η απαγόρευση ταξιδιών θα ισχύει για όλους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Πηγή: protothema.gr