Έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν ώστε να μπορέσει να επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα, όπως έγινε και σε άλλες χώρες όπως το Ισραήλ, απηύθυνε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Αριστοτέλης Σκουντάκης οι πιθανότητες παρενεργειών από τα εμβόλια είναι απειροελάχιστες και σίγουρα πολύ πολύ μικρότερες από τις παρενέργειες που προκαλεί ο κορωνοϊός.

«Πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν πως κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από τον κορωνοϊό σε σχέση με τα τα εμβόλια. Τα περιστατικά είναι ελάχιστα και δεν υπάρχει καμία σύγκριση σε σχέση με το ρίσκο που θα πάρει κάποιος αν δεν εμβολιαστεί. Εμείς λέμε στον κόσμο να εμπιστευτεί το γιατρό του και να σπεύσει να κάνει το εμβόλιο ώστε να μπορέσουμε και στη χώρα μας να μπούμε ξανά σε έναν ρυθμό όπως πριν την πανδημία όπως ήδη συμβαίνει σε κάποιες χώρες όπως πχ. το Ισραήλ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Για το εμβόλιο της Jonhson &Johnson ανέφερε πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία έκθεση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων οπότε συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμών και με το συγκεκριμένο εμβόλιο που είναι πολύ πιθανό να γίνεται και στα φαρμακεία.

«Υπάρχει μία σκέψη το συγκεκριμένο εμβόλιο που είναι μονοδοσικό αλλά και δεν θέλει ιδιαίτερες συνθήκες συντήρησης να γίνεται στα φαρμακεία. Αυτό θα επιταχύνει σημαντικά την πορεία των εμβολιασμών. Δεν είμαστε αρνητικοί οι φαρμακοποιοί σε κάτι τέτοιο αρκεί να γίνει με την κατάλληλη προετοιμασία. Θα ήταν μια σπουδαία εξέλιξη», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κ Σκουντάκη.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου ανέφερε επίσης πως η διαδικασία της διανομής των self test συνεχίζεται χωρίς προβλήματα με τους πολίτες να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον και αυτό είναι το θετικό με αποτέλεσμα να σχηματίζονται …ουρές στα φαρμακεία.