Την εκτίμηση ότι ο δήμος Ηρακλείου δεν θα ενταχθεί στην βαθιά κόκκινη ζώνη με την επιβολή περαιτέρω αυστηρών περιοριστικών μέτρων εξέφρασε ο αντιπρόεδρος των εποπτών Δημόσιας Υγείας Αντώνης Παπαδάκης.

Μιλώντας στον Σκάι Κρήτης 92,1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη τόνισε πως «δεν φαίνεται να προκρίνεται το σενάριο ένταξης του δήμου Ηρακλείου στην βαθιά κόκκινη ζώνη. Το σενάριο αυτό μάλλον απομακρύνεται. Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τέτοια που δύσκολα θα επιβληθούν περαιτέρω μέτρα».

Σημείωσε πάντως πως δεν αποκλείεται, προσεχώς, να υπάρξει γενίκευση των περιοριστικών μέτρων στο σύνολο της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου αν και μέχρι στιγμής η διασπορά στην ενδοχώρα έχει περιοριστεί.

«Η ενδοχώρα δεν έχει δείξει δείγματα γραφής κλιμάκωσης του επιδημιολογικού φορτίου. Δύσκολα θα γενικευτούν τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στον δήμο Ηρακλείου στο σύνολο της περιφερειακής ενότητας άμεσα», τόνισε ο κ.Παπαδάκης.

Παράλληλα εξέφρασε την ανάγκη τήρησης των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει αλλά αν διορθώσουμε συμπεριφορές και νοοτροπίες θα υποχωρήσει το ιικό φορτίο και θα είμαστε πολύ καλύτερα. Στο Ηράκλειο ανεβαίνει ο δείκτης των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους», πρόσθεσε αντιπρόεδρος των εποπτών Δημόσιας Υγείας Αντώνης Παπαδάκης.