Ο κορωνοϊός επιτίθεται περισσότερο υποχρεώνοντας κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους σε αναβολή της λήξης του lockdown στη χώρα.

Την προς τον παρόν άρση του lockdown απομακρύνουν τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid19, τα οποία καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες και είναι 1.913.

Μιλώντας στο MEGA, ο Γιάννης Τούντας, καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, σημείωσε ότι η έκρηξη αυτή των κρουσμάτων ήταν γνωστή από τον Ιανουάριο.

Τα κρούσματα που έχουμε αυτήν την εβδομάδα, «έρχονται να επιβεβαιώσουν το φαινόμενο της έξαρσης του δεύτερου κύματος το οποίο ήταν ορατό από τα μέσα Ιανουαρίου».

Όπως είναι φυσικό, η έξαρση της πανδημίας καθυστερεί την άρση των περιοριστικών μέτρων, η οποία πάει για τα μέσα Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον κ. Τούντα, σε περίπου 10 μέρες θα δούμε βελτίωση των αριθμών και τότε θα μπορέσει να ξεκινήσει η συζήτηση «για χαλάρωση σιγά σιγά και με μεγάλη προσοχή των αυστηρών μέτρων».

Αυτό που επισημαίνεται σε όλους τους τόνους είναι ότι δε θα πρέπει να βιαστούμε να άρουμε τους περιορισμούς, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση το τίμημα θα ήταν μεγαλύτερο.

«Θέλει αυτοσυγκράτηση και υπομονή», κατέληξε.

Πηγή: newsit.gr