Κορωνοϊός – Γερμανία: «Μπλόκο» σε ταξιδιώτες από Βρετανία, Πορτογαλία, Βραζιλία και Νότια Αφρική

Πρέπει να διαβάσετε

Το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου για ταξιδιώτες από Βρετανία, Πορτογαλία, Βραζιλία και Νότια Αφρική ετοιμάζεται να εφαρμόσει η Γερμανία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ. Στόχος να περιοριστεί η εξάπλωση των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού, που δείχνουν να είναι πιο μεταδοτικές και θανατηφόρες.

«Για να προστατεύσουμε τον πληθυσμό μας, δεν θα πρέπει να υπάρχουν είσοδοι από περιοχές όπου αυτά τα παραλλαγμένα στελέχη του ιού είναι ευρέως διαδεδομένα», δήλωσε ο Ζεεχόφερ στο περιθώριο μιας συνεδρίασης με τους ομολόγους του της ΕΕ μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Ζεεχόφερ διεμήνυσε ότι η Γερμανία θα εφαρμόσει τα σχέδιά της, ακόμη και αν η ΕΕ δεν συμφωνήσει σε τέτοια μέτρα. «Δεν αναμένουμε ότι θα έχουμε σύντομα μια ευρωπαϊκή λύση που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας, έτσι ετοιμάζουμε εθνικά μέτρα», δήλωσε.

Η μεταφορά αγαθών και ιατρικών εφοδίων δεν θα επηρεασθεί από τους περιορισμούς που συζητούνται στην κυβέρνηση του Βερολίνου, σύμφωνα με τον Ζεεχόφερ.

Διαφωνία στην Ευρώπη για τις απαγορεύσεις στα ταξίδια

Το Βέλγιο έχει ήδη απαγορεύσει στους κατοίκους του να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό μέχρι τον Μάρτιο για να καταπολεμήσει την εξάπλωση των πιο μεταδοτικών στελεχών του κορωνοϊού, όμως άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης απορρίπτουν ριζικά μέτρα, όπως απαγορεύσεις ταξιδιών ή εισόδου.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση αφαίρεσε την Ιαπωνία από τον κατάλογο των χωρών από τις οποίες οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκέπτονται την ΕΕ χωρίς περιορισμούς που σχετίζονται με την Covid-19, όπως καραντίνες ή υποχρεωτικά τεστ.

Μετά τις αλλαγές, ο κατάλογος θα αποτελείται από επτά χώρες, την Αυστραλία, την Κίνα, τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρουάντα, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα και την Ταϊλάνδη.

Παρά το γεγονός ότι η Κίνα περιλαμβάνεται στον κατάλογο, τα ταξίδια από εκεί θα επιτραπούν μόνο αν οι κινεζικές αρχές επιτρέψουν επίσης την είσοδο επισκεπτών από την ΕΕ. Η απαίτηση της αμοιβαιότητας δεν εφαρμόζεται όσον αφορά τις άλλες χώρες του καταλόγου.

Επίσης ο κατάλογος χρησιμεύει μόνο ως σύσταση για τους ταξιδιωτικούς κανονισμούς. Κάθε χώρα της ΕΕ μπορεί να θέσει τους δικούς της κανόνες.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα