Κορωνοϊός – Γερμανία: «Έδειξε» lockdown ο υπουργός Υγείας

Ως προαναγγελία… lockdown μεταφράζεται η σημερινή δήλωση του Γερμανού υπουργού Υγείας Γενς Σπαν ότι μόνο μια δραστική μείωση των κοινωνικών επαφών μπορεί να ανακόψει το τέταρτο κύμα.

«Η κατάσταση είναι πολύ δραματική όπως ποτέ άλλοτε σε αυτήν την πανδημία», είπε ο Σπαν σε συνέντευξη Τύπου. «Όσο πιο δυνατά τραβήξουμε το χειρόφρενο, τόσο το καλύτερο», συμπλήρωσε.

Σήμερα Παρασκευή η χώρα ξεπέρασε το τραγικό ορόσημο των 100.000 θανάτων από κορωνοϊό , καθώς ακόμη 357 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα στους 100.476 νεκρούς μέχρι σήμερα, κατά την ίδια πηγή.

Η πανδημία βρίσκεται σε πλήρη έξαρση στη χώρα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 να αυξάνονται κατά 76.414 τις προηγούμενες 24 ώρες, αριθμό άνευ προηγουμένου για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, φθάνοντας τα 5.650.170, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, τον επίσημο φορέα επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Η αναζωπύρωση της πανδημίας φέρνει, προτού καν αναλάβει, σε δύσκολη θέση τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό, που παίρνει το τιμόνι της χώρας τον Δεκέμβριο.

Την ίδια ώρα, η υπηρεσιακή Καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ,της οποίας το χθεσινό αίτημα για επιβολή lockdown απορρίφθηκε, με νέα σημερινή της παρέμβαση, προέτρεψε την νέα κυβέρνηση να λάβει γρήγορα και αποφασιστικά μέτρα.

Η Μέρκελ – η οποία αποχωρεί από την Καγκελαρία τον επόμενο μήνα- δήλωσε ότι κάθε μέρα μετράει και απηύθηνε έκκληση προς τη νέα κυβέρνηση της Γερμανία να επιβάλει περισσότερους περιορισμούς.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα