Το ενδεχόμενο να επιστρέψουν τα sms άφησε ανοικτό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός ερωτηθείς για το εάν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψουν τα sms, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Μπορεί να επιστρέψουν τα sms, φυσικά, όλα μπορεί να συμβούν». «Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μας έχει προειδοποιήσει για την κρισιμότητα των στιγμών» είπε ο υπουργός «αν μπορέσουμε όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να τηρήσουμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής – μάσκες, αποστάσεις, συχνή απολύμανση χεριών- ο ιός θα υποχωρήσει», πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

Άδωνις Γεωργιάδης: Αν όλοι φοράμε μάσκα όλα θα πάνε καλά

Ο Αδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε τη σημασία της μάσκας, υπογραμμίζοντας ότι εάν όλοι τη φορούν σε έναν κλειστό χώρο η πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού είναι μηδέν.«Αν σε ένα κλειστό χώρο φοράνε όλοι μάσκα, ακόμη και αν είναι κάποιοι ασυμπτωματικοί, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι μηδέν», επισήμανε, δικαιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει την πληρότητα στα πλοία.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα εισαγόμενα κρούσματα είναι λίγα, ενώ απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν γίνονται επαρκή τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στα σύνορα. «Το στατιστικό δείγμα που έχουμε από τα τεστ στα αεροδρόμια είναι ότι η τάση δεν είναι μεγάλη», είπε και συμπλήρωσε: «Δεν είναι τα εισαγόμενα κρούσματα που μας ανησυχούν, τα εγχώρια είναι αυτά που μας ανησυχούν».

Πηγή: iefimerida.gr