Κορωνοϊός – Γαλλία: Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις από τη νότια Αφρική για 48 ώρες

Πρέπει να διαβάσετε

Η Γαλλία αναστέλλει όλες τις πτήσεις από τη νότια περιοχή της Αφρικής για 48 ώρες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, αντιδρώντας στη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε ορισμένες αφρικανικές χώρες.

Ο Βεράν δήλωσε πως η νέα παραλλαγή δεν έχει ακόμη “διαγνωστεί” στην Ευρώπη και προσέθεσε πως όλοι όσοι επέστρεψαν πρόσφατα από τη νότια περιοχή θα υποβληθούν σε τεστ και θα παρακολουθούνται στενά.

Εξάλλου, ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανέφερε σε ανακοίνωση πως θα διεξαχθούν συζητήσεις “τις επόμενες ώρες” με άλλους ηγέτες της ΕΕ για την απόκριση σε αυτή τη νέα παραλλαγή.

Σύμφωνα με το AFP, oι υπηρεσίες του Γάλλου πρωθυπουργού δήλωσαν πως η χώρα αναστέλλει τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική, το Λεσότο, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια και το Εσουατίνι.

Αυστηρότερους περιορισμούς επιβάλει και η Κροατία

Η Κροατία θα καταστήσει αυστηρότερους τους ταξιδιωτικούς κανονισμούς για τις πτήσεις από αρκετές χώρες εξαιτίας της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, όπως είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Νταβόρ Μποζίνοβιτς.

“Θα απαγορεύσουμε τις αφίξεις ταξιδιωτών από ορισμένες χώρες ή θα επιβάλουμε καραντίνα 14 ημέρων με υποχρεωτικό τον διαγνωστικό έλεγχο”, είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το μέτρο το οποίο αναφέρεται στις αφίξεις ταξιδιωτών από τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, την Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια και το Χονγκ Κονγκ θα ληφθεί επισήμως αργότερα μέσα στην ημέρα.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα