Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, καθώς υπάρχει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και των κρουσμάτων που αφορούν στις νέες μεταλλάξεις.

«Βλέπουμε αυξητική τάση στα κρούσματα, ενώ ανεβαίνουν και οι αριθμοί της μετάλλαξης. Είναι πιθανόν να μην έχουμε υλοποίηση της απόφασης για άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα, χωρίς αυτό να είναι κάθετο αφού είναι σε εξέλιξη η συζήτηση», σημείωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Για την αιτία αύξησης των κρουσμάτων ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι δεν μπορεί να προέρχονται από το λιανεμπόριο: «Αν είχαμε αύξηση κρουσμάτων σε νεότερες ηλικίες θα λέγαμε ότι προέρχεται από το λιανεμπόριο αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο», και πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που υπάρχει επιβάρυνση, δεν πρέπει να ανοίξουν άλλες δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι ο κ. Εξαδάκτυλος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό την Κυριακή 24 Ιανουαρίου επομένως μίλησε στην ΕΡΤ και για την κατάσταση της υγείας του. «Είμαι καλύτερα, πήρα κολχικίνη και είμαι σε φαρμακευτική αγωγή από την πρώτη μέρα με οδηγίες των γιατρών μου. Επειδή νοσώ ελαφρά βρίσκομαι στο σπίτι μου».

Πηγή: ethnos.gr