Αυξάνονται σταδιακά οι εμβολιασμοί στην Κρήτη, μετά την περίοδο των διακοπών.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στον Σωτήρη Μεταξά, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς ανέφερε πως την Δευτέρα περάσαμε τους 2.00 εμβολιασμούς και στην πλειοψηφία τους αφορούσαν πρώτες δόσεις. «Αυτό είναι το παρήγορο και βλέπουμε τα νούμερα. Στην Κρήτη το 56% είναι πλήρως εμβολιασμένο και έχουμε φτάσει γύρω στο 55% στο Ηράκλειο πλήρως εμβολιασμένο. Σιγά – σιγά πάμε γρήγορα, το θέμα είναι να φτάσουμε στο 80% έτσι θα είμαστε πιο ασφαλείς και θα μπορούμε να φτάσουμε σε περαιτέρω άνοιγμα της οικονομίας».

Σύμφωνα με τον κ. Βαμβακά, υπάρχει μια «στροφή» στην κοινωνία και πολλά άτομα που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, όχι διότι ήταν στην κατηγορία των ανεμβολίαστων αλλά ήταν μια κατηγορία που προτίμησαν να περιμένουν, ξεκινούν και εμβολιάζονται. «Εμβολιάζονται πλέον και τα νέα παιδιά. Πιστεύω ότι ο στόχος αυτός ίσως μην φτάσει τον επόμενο μήνα αλλά θα το φτάσουμε. Ο κόσμος πείθεται ότι πρέπει να εμβολιαστεί».

Κλείνοντας, ο κ. Βαμβακάς τόνισε πως στην Κρήτη, υπάρχει μια βελτίωση και μια αποκλιμάκωση όσον αφορά τον κορωνοϊό, που σύμφωνα με τους ειδικούς φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και για τις επόμενες εβδομάδες. «Πιθανότατα τώρα με το άνοιγμα των σχολείων που θα γίνονται τεστ, ίσως μετά από μια με δύο εβδομάδες να παρουσιαστεί μια αύξηση και του επιδημιολογικού φορτίου. Είναι αναμενόμενη, το θέμα είναι να δούμε τις συνθήκες, αν αυξηθούν οι εμβολιασμοί να προσέχουμε. Αυτή η αύξηση να μην είναι μεγάλη για να μην φορτωθεί το σύστημα υγείας και να παρθούν άλλα μέτρα. Σε ένα μεγάλο βαθμό είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε παραδείγματα και ξέρουμε τι πρέπει να προσέξουμε».