Με τα καλύτερα λόγια μίλησε μέσα από τον Περιφερειακό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, για τον θάνατο του πρώην δημάρχου Ρεθύμνου, Δημήτρη Αρχοντάκη, ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Μαρινάκης. 

«Ήταν ένας εξαιρετικός φιλόλογος, ο οποίος μας μύησε στον τρόπο για να προσεγγίζουμε τη γνώση, μας έμαθε να σκεφτόμαστε. Και αυτό έκανε και στην πολιτική του πορεία, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνει τους πολιτικούς αντιπάλους τους, αφού είχε μια καίρια σκέψη, πάντα με επιχειρήματα. Έτσι, μπόρεσε να ξεπεράσει τα όρια των κομμάτων και κατάφερε να είναι δήμαρχος για τόσα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαρινάκης, αναφέρθηκε και στην επερχόμενη επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί στην Κρήτη το Σάββατο, όπου θα έχει συζητήσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

«Δεν πρέπει να μπαίνουν στο ίδιο καλάθι οι επαρχίες και οι μητροπολιτικοί δήμοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Αυτό είναι άδικο. Πάντα πρέπει να αξιολογούμε τις πραγματικές ανάγκες μιας περιοχής. Είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν ακόμη ολόκληρες περιοχές χωρίς ύδρευση και αποχέτευση. Θεωρώ ότι ο υπουργός έρχεται στην Κρήτη για να μας πει κάτι παραπάνω από αυτά που ξέρουμε. Προσδοκώ ότι θα έχουμε μια γόνιμη και αξιοπρεπή συνεργασία», διευκρίνισε ο κ. Μαρινάκης.

Παράλληλα, ο ίδιος σχολίασε και την κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη, και ειδικότερα στο Ρέθυμνο, σχετικά με την πορεία της πανδημίας.

«Σε έναν μήνα δε θα λέει κανείς ότι κινδυνεύει από τον κορωνοϊό. Αν δε θέλει να εμβολιαστεί, να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του, της οικογένειάς του και των φίλων του. Όμως δεν μπορούμε να έχουμε κλειδωμένη την οικονομία και να μαραζώνει ο κόσμος», ανέφερε ο δήμαρχος Ρεθύμνου.

Κλείνοντας, ο κ. Μαρινάκης, αναφέρθηκε και στη σημασία του εμβολιασμού, τονίζοντας ότι τον τρομάζει που καθημερινά «χάνεται ένα ολόκληρο χωριό και δεν μας προβληματίζει».

« Πρέπει να μάθουμε να εμπιστευόμαστε την επιστήμη. Ο θάνατος είναι μέσα στη ζωή μας, δεν είναι ανάγκη όλα να τα συνδέουμε με ένα γεγονός, όταν μάλιστα έχουν γίνει επιστημονικές μετρήσεις. Χάνουμε κάθε μέρα ένα μικρό χωριό της Κρήτης», είπε κλείνοντας ο κ. Μαρινάκης.