Τον δείκτη θετικότητας του κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα δημοσιεύει μαζί με την αναλυτική ενημέρωση για την πανδημία ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με την αναφορά του οργανισμού, την εβδομάδα μεταξύ 29 Μαρτίου και 4 Απριλίου το ποσοστό θετικότητας ήταν 6.37%, σε σύνολο 113.766 μοριακών τεστ και 220.256 rapid test που πραγματοποιήθηκαν. Ο δείκτης θετικότητας την περασμένη εβδομάδα ανερχόταν σε 6,11% επί του συνόλου των τεστ που διενεργήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Η προσοχή ειδικών και κυβέρνησης στον δείκτη θετικότητας

H επιτροπή ειδικών έχει σημειώσει πως παρακολουθεί στενά τη θετικότητα, τόσο σε εκείνους που προσέρχονται στα νοσοκομεία όσο όμως κι εκείνης που προκύπτει από τυχαία δειγματοληψία, όπως, για παράδειγμα, από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, κι αυτό γιατί έτσι ενδέχεται να εντοπιστούν ασυμπτωματικοί ασθενείς.

Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ FM», ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ζήτησε να δίδεται μεγαλύτερη βαρύτητα στον δείκτη θετικότητας και όχι στον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων, ενώ επισήμανε το χθεσινό ρεκόρ εμβολίων, κοντά στις 60.000, όπως και ότι «ο στόχος ανοσίας έρχεται όλο και πιο κοντά μας».

3.445 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο

Θυμίζουμε πως το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 3.445 κρούσματα κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, σε σύνολο 55.000 περίπου τεστ. Την ίδια ώρα, ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορωνοϊού, το περίφημο Rt, εκτιμάται ανά την επικράτεια σε 0.96.

Υψηλός για μια ακόμη φορά ο αριθμός νεκρών, καθώς οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 ανέρχονται σε 75, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.607 θάνατοι.

Πηγή: iefimerida.gr