Αυξήθηκαν για μία ακόμα μέρα οι νοσηλείες στις κλινικές covid, το τελευταίο 24ωρο, στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Μόνο στο ΠΑΓΝΗ κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας υπήρξαν 4 επιπλέον νοσηλείες και αφορούν ασθενής που μετέβησαν στο νοσοκομείο και αφού επιβεβαιώθηκε με μοριακό τεστ πως ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, μεταφέρθηκαν στην κλινική covid.

Συνολικά σε έξι από τα 8 νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονται 92 ασθενείς εκ των οποίων οι 16 σε μονάδες εντατικής θεραπείας με τους 13 από αυτούς να είναι διασωληνωμένοι.

Συγκεκριμένα στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται συνολικά 35 ασθενείς, 28 στην κλινική και 7 στη ΜΕΘ με 5 διασωληνομένους.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου 28 ασθενείς με τους 23 από αυτούς να είναι στις δύο κλινικές και 5 στην εντατική με τους 4 να έχουν διασωληνωθεί. Υπενθυμίζεται πως το πρωί έχασε τη ζωή της μία 86χρονη στο Βενιζέλειο.

Δέκα ασθενείς νοσηλεύονται συνολικά στο Νοσοκομείο Χανίων εκ των οποίων 8 στην κλινική κορωνοϊού και 2 στη ΜΕΘ διασωληνωμένοι και οι δύο.

Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται 14 ασθενείς στην κλινική και ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Τρεις ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, δύο στην κλινική και ένας στη ΜΕΘ και μάλιστα διασωληνομένος.

Ένας επίσης ασθενής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σητείας.

Η αύξηση κατά 30% μέσα σε μία εβδομάδα δείχνει την πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας του νησιού ενώ στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου νοσηλεύονται τα 2/3 από το σύνολο των ασθενών σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού.