Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της χώρας, προειδοποίησε την Πέμπτη (29/7) ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Συγκεκριμένα, ο συνδικαλιστής αναφέρει, σε δήλωσή του, πως οι νοσηλείες λόγω Covid-19 «διπλασιάστηκαν σε σχέση με δύο εβδομάδες πριν». Ωστόσο, οι ασθενείς «είναι νεότεροι σε ηλικία, με πολύ καλύτερη πρόγνωση. Το ίδιο και στις ΜΕΘ».

Ως παράδειγμα της εικόνας στο ΕΣΥ, ο κ. Γιαννάκος επικαλείται τα στοιχεία από «το ΑΧΕΠΑ το οποίο χθες εφημέρευε» και όπου «εισήχθησαν 25 ασθενείς με κορονοϊό», όταν «πριν δύο εβδομάδες εισάγονταν λιγότεροι από τους μισούς». Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης «νοσηλεύονται 6 περιστατικά Covid-19 εκ των οποίων τα 3 είναι παλαιά περιστατικά», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξηγεί, εξάλλου, πως «μπορεί να υπάρχει αύξηση στους εισαγόμενους ασθενείς με κορονοϊό, έπεσε όμως ο μέσος όρος ημερών νοσηλείας και έτσι δεν δεσμεύονται συνεχώς νέες κλινικές στα νοσοκομεία για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού».

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.696 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, για το τελευταίο 24ωρο, καθώς και 9 νέους θανάτους ασθενών Covid- 19. Οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ της χώρας ανήλθαν σε 157 κατά την ίδια αναφορά του αρμόδιου Οργανισμού.

Πηγή: newsbeast.gr