Κορωνοϊός- Χιλή: 165 θάνατοι και 4.296 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Πρέπει να διαβάσετε

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε ακόμη 165 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.296 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει έτσι τους 5.068 νεκρούς επί συνόλου 263.360 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων της χώρας βρίσκονταν 2.086 ασθενείς, εκ των οποίων 1.772 διασωληνωμένοι σε μηχανήματα τεχνητής υποστήριξη της αναπνοής και 437 σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, απομένουν πλέον 305 διαθέσιμα τέτοια μηχανήματα στα δημόσια και τα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας. Συνολικά σε ολόκληρο το σύστημα υγείας τα διαθέσιμα δωμάτια στα νοσοκομεία είναι 9.588.

Στη χώρα έχουν γίνει 1.043.330 εκατομμύρια τεστ, εκ των οποίων 18.249 το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.

Στη Χιλή συνεχίζει να ισχύουν τα έκτακτα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα, η οποία παρέτεινε πρόσφατα την ισχύ της «κατάστασης καταστροφής» που έχει κηρύξει, και τα σύνορα παραμένουν κλειστά με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Η σταδιακή επανεκκίνηση κάποιων τομέων της οικονομίας συναντά προβλήματα. Η εταιρεία Codelco, μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου στον τομέα της εξόρυξης χαλκού, ανακοίνωσε προχθές Πέμπτη ότι αναστέλλει τις εργασίες σε τμήματα της τεράστιας εγκατάστασής του στην Τσουκιμακάτα, για να αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού. Τέσσερις από τους εργαζομένους της έχουν υποκύψει στην COVID-19.

Στην Τσουκιμακάτα βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο μεταλλείο χαλκού της Codelco, από το οποίο εξορύχθηκε σχεδόν το 25% της παραγωγής της το 2019.

Η διεύθυνση της εταιρείας προσπαθεί παράλληλα να κατευνάσει τα συνδικάτα, τα οποία έχουν ξεσηκωθεί, αφού την κατηγορούν ότι δεν παίρνει επαρκή μέτρα για προστατεύσει τους εργάτες της, εν μέσω των — συνεχιζόμενων — εργασιών για τη μετατροπή του ανοικτού σε κλειστό μεταλλείο.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα